Hjørne eller sofa? Finn ut hva du skal velge

Vet du at de mest populære og mest kjøpte møbler i verden er et hjørne eller en sofa. Hvorfor er det så og hva skal man se etter når man kjøper?

blått sofasett
Design sofa

Komfortabelt og stilfullt oppholdsrom med hjørnesovesofa

Vi kan trygt si at hjertet i hver stue er et hvilested utstyrt med passende moderne møbler. Sofaer, hjørner, puffer … dette er ikke vanlige deler av utstyret. Sofaen følger oss hver dag. De gir lettelse etter en anstrengende dag, de banker seg komfortabelt når vi er syke, de aksepterer våre gjester, de tillater å se på TV, de er tålmodige for barn som hopper på dem. Når vi møter valget av dette viktige møbleret i vårt hjem, lurer vi ofte på hva som er bedre: et hjørnesofa eller en sofa med sjeselong?
Valget avhenger av en rekke faktorer, i noen tilfeller vil en funksjonell sofa være mer fornuftig, i andre et elegant hjørne sofa.

hjornesofa
Hjørnesofa eller sove sofa

For at sitteområdet i vår salong skal ordnes ordentlig, må vi vurdere hvilke aktiviteter vi vanligvis gjør på sofaen. Er det ment å markedsføre filmer eller tegneserier med hele familien, og kan tjene som et komfortabelt sete mens du leser bøker eller lytter til musikk? Eller kanskje en av våre familiemedlemmer liker å ha en god lur i salongen? Husk når du velger å ta hensyn til behovene til alle våre romkamerater – stuen er vår felles del, og sofaen er et møbel som må deles utvilsomt!
Det andre aspektet, som bør tas i betraktning når man vurderer hva som vil fungere bedre i vårt tilfelle: sove sofa eller moderne hjørnesofa, er uten tvil størrelsen på rommet, som også avhenger av størrelse og form av møblene. Selvfølgelig bør vi også ta hensyn til innredningens farger og stil – slik at sofaen eller hjørnet er perfekt harmonisert med omgivelsene.

Finn sofa – Praktisk og stil

Hva er forskjellen mellom en sofa og et hjørne sovesofa? Først av alt, størrelse og form. Sofaene er vanligvis mindre enn hjørnene, de består av en modul og har ikke funksjon av å sove. Deres rettlinjede form gjør dem mer mobile og lettere i visuell oppfatning. Stor eller liten sofa er enkle å bytte ved planlagte omlegginger. De okkuperer en vegg, de kan også brukes som frittstående møbel, midt i stuen. Denne møbler er ideell for små interiør, vanskelig å nå stuer og rom uten rette vinkler, med mange glass eller alkover.

3 seter sofa
Liten sovesofa

Hvis vi bryr oss om et stort sitteplasser og har et romslig interiør, hindrer ingenting oss i å bruke to sofaer i ett rom eller å montere flere lenestoler eller pøffer til den. Moderne sofas kan behandles som et stueomslag – velg den opprinnelige formen på ryggstøtten, en tydelig farge eller et attraktivt stoff. Vi kan også sette på et praktisk aspekt og se etter en sofa med sovfunksjon, som i dag vil tjene som et komfortabelt sete for husholdning og gjester, og om natten som et ekstra soveområde. Vi svarer på spørsmålet om hvordan du velger riktig sovesofa i en egen artikkel.

Hjørnesofa tilbud – High convenience

Bokstavelig talt stor! Dette er fremfor alt billig hjørnesofa med sjeselong som er forskjellig fra sofaen. Mens sistnevnte kan ta opp veldig lite plass og være dedikert til bare to personer, trenger hjørnene en mye større plass. De består av to moduler koblet i rette vinkler. Disse møblene er designet spesielt for romslige stuer, hvor de kan få riktig eksponering og i tillegg til deres funksjonelle egenskaper, vil være et sterkt visuelt element som gir interiøret en bestemt karakter.
Stor hjørnesofa sørger for komfort i hvilemodus, liggende og liggende stilling. Den store plassen på setene gjør dem ideelle for å møte sosiale arrangementer. Det som er viktig – det store flertallet av modellene er utstyrt med en sovende funksjon og har en stor beholder for sengetøy. Kan brukes som gjesteseng.

hjornesofa til stue
Stor hjørnesofa

I små leiligheter kan et hjørnesofa med sjeselong i stuen ikke være så stabilt som en sofa. Du må tenke veldig nøye om det vil spille plass eller ikke. Det bør også vurderes om det skal være en høire eller venstrehåndet møbel. Den har to vegger i et rom, og en liten mengde ledig plass gjør det nødvendig å tenke på hver del før den blir brukt. Men hvis interiøret er stort nok, trenger ikke hjørnet i hjørnet av rommet, og det kan utvides til sentrum. Dens form markerer den separate romsonen i rommet og gir den særegne karakteren til hele.

moderne hjornsoveesofa
Billig hjørnesofa

Design møbler

Oppsummering av hensyn til hva som er bedre å velge: et hjørne eller en sofa, man bør alltid ta hensyn til to grunnleggende problemer – en funksjon som vi forventer av møbler og størrelsen på plassen vi har i leiligheten eller huset. Avhengig av disse parametrene kan vi velge mellom et bredt utvalg av stilige stilige sofaer eller store, komfortable hjørner!

Leave a Comment