Hvilken madrass er best ? Madrasser for alle.

Valg av materiale er av stor betydning for kroppen vår. En godt valgt madrass gir tilstrekkelig støtte for ryggraden og gir mulighet for hvile. En feil valgt madrass vil forårsake søvnløshet og ryggsmerter. Hver av oss ønsker å sove og slappe av, og derfor anbefaler vi å kjøpe en madrass som er fast og godt egnet til vår vekt og favorittposisjon under søvnen.

Babymadrass

Madrass til sprinkelseng kan ikke være for myk fordi babyen ikke har noen regelmessig kroppsstruktur. Barnets hode er uforholdsmessig større og tyngre enn resten av kroppen. I en myk madrass vil hodet til babyen synke for langt og avvike i forhold til resten av kroppen. En slik madrass er årsaken til pustevansker og svelging. En madrass for nyfødte og spedbarn kan imidlertid ikke være for hard, fordi den vil være ubehagelig for barnet. I tillegg kan det å ligge lenge på en hard madrass føre til hindring av blodstrøm i hud og skjelettmuskulatur. En god madrass for et barn skal bøye seg litt, men en barn kan ikke synke ned i madrassen.

billig babymadrass
Babymadrass

Madrass til baby

Når du velger en madrass til den første «voksne» babysengen, bør de samme faktorene tas med i betraktningen som når du velger en babymadrass. Den beste madrassen for et barn kan verken være for myk eller for hard. For et barn i denne alderen kan vi kjøpe en madrass laget av polyuretanskum med passende tetthet, fra høyt elastisk skum eller termoelastisk skum, som igjen ikke er anbefalt for barn under 3 år ett år gammel. En latex madrass og blandede madrasser vil også være egnet for barn over 3 år.

latex madrass til barn
Madrass til baby

Hvilken madrass til baby?

Et barn som går på skole trenger definitivt noe annet enn en barnemadrass, som ikke lenger er tilstrekkelig støtte for kroppen hans. For god utvikling og avslapning kan du kjøpe en madrass dedikert til skolebarn. Du kan kjøpe en fjærmadrass for barn over 6 år. Vårmadrasser er veldig holdbare, de tåler mange hopp og bretter, som er uunngåelige for barn. Ikke bare at madrasser av denne typen er også veldig sterke, motstandsdyktige mot den økende vekten til barnet og deformeres ikke.

madrass over 6 ar
Barnemadrass

Valg av madrass ?

Den viktigste funksjonen som en god madrass for en tenåring skal utføre, er selvfølgelig et høyt komfortnivå. Ungdommer som ofte har mye stress på skolen, en hormon storm og tenker mye på fremtiden kan ha problemer med å sovne. I tillegg blir de utsatt for ugunstig blått lys som sendes ut fra skjermene på telefonen, datamaskinen eller nettbrettene, som i dag brukes overalt, selv i sengen rett før du sovner, og dette påvirker søvnløsheten betydelig. Det er viktig å skape et sted hvor tenåringen vil være i stand til å slappe helt av. En termoelastisk skummadrass er en god løsning. Den reagerer på brukerens vekt og varme og husker fremfor alt formen. Takket være dette tilpasser den seg perfekt til kroppen, støtter den og lindrer søvn.

god skummadrass

Hvordan velge riktig madrass ?

Den voksne madrassen skal tilpasses deres behov. Vi har ikke alltid muligheten til å velge en madrass med øverste hylle, men det er tips som bør brukes for å velge den beste til en god pris. For å tillate en behagelig søvn, bør madrassen være minst 15-20 cm større enn høyden til personen som bruker den. Sovemadrass skal være minst 70 cm for en person, men et større område er bedre, noe som vil gi ekstra komfort. Madrassen skal være minst 18 cm høy, slik at den kan garantere tilstrekkelig støtte for hele kroppen.

god sovermadrass
Hvilken madrass skal du velge?

Madrass for vond rygg?

En madrass for en eldre person skal primært tilpasses individuelle behov. Spesielt for de som har helseproblemer. En for hard madrass vil komprimere kroppen, noe som er dårlig for personer med sirkulasjonsproblemer. For personer med ryggsmerter og har problemer med ledd, vil det være en skum- eller lommemadrass. De vil dempe figuren og eliminere for mye press. For personer som trenger å tilbringe tid i sengen, vil en passende madrass være en ortopedisk madrass , forhindre forekomst av smertefull hudsår, støtte rehabiliteringsprosessen og forbedre den glatte funksjonen i bevegelsesapparatet.

ortopedisk madrass
Madrass for senior

Madrassen skal velges riktig ut fra vår alder, vekt og preferanser. Hver av oss er forskjellige og ikke alltid hva som passer deg vil passe andre. En godt valgt madrass garanterer god søvn. Det er verdt å ta vare på madrassen slik at den serverer oss bedre.

Leave a Comment