Hva er den beste madrassen for en eldre person?

Den rette madrassen for eldre er nøkkelen til sunn søvn. Som du vet trenger eldre et mye mindre antall timer for å sove, men typen underlag og dens komfort har en betydelig innvirkning på søvnkvaliteten og regenereringsnivået i kroppen. Dessverre, med alderen øker antall sykdommer, nakke- og ryggsmerter, ryggsmerter, osteoporose eller revmatisme forekommer ofte, derfor bør madrassen vår under lindring av ryggraden og la musklene våre slappe av.

madrass til elder person

Madrass for eldre

En ideell madrass for eldre må inneholde flere parametere som vil sikre en hyggelig, og like viktig, sunn og fornyende hvile. Hvilke funksjoner skal denne typen produkter skille seg ut? Først av alt er det viktig at madrassen for eldre har en hardhet tilpasset individuelle preferanser. Når du velger et innlegg, er det verdt å ta hensyn til elastisiteten på overflaten, som støtter hele kroppen godt, inkludert de mest utsatte kroppspunkter, dvs. hoftene, skuldrene og benmuskulaturen. I tillegg vil funksjonelle løsninger som brukes til produksjon av denne typen madrasser, beskytte eldre mot skadelig overoppheting eller hypotermi under søvn. Madrasser som reduserer press på nakke, skuldre og hofter er den beste løsningen. Spesielt god poengfleksibilitet er lomme- og multilommetyper, så vel som latex– og termoelastisk skummodeller. De demper kroppen perfekt og reduserer for mye press.

Madrass- og sirkulasjonsproblemer

Eldre har ofte sirkulasjonsproblemer. I dette tilfellet må du være spesielt oppmerksom på å justere hardheten på madrassen og støtten på steder med trykk. Dette tillater bruk av en madrass med termoelastisk skum. Under påvirkning av varme antar madrassen kroppens form. En riktig valgt modell vil redusere trykket og sikre mange gode natter. De nevnte madrassene laget av termo-plastisk skum vil gi riktig støtte for kroppen, samt fantastisk hvile og avslapning.

beste madrass

Hard madrass?

Graden av hardhet må justeres individuelt til kroppen og vekten. Madrassen kan ikke være for hard, fordi den vil utøve et merkbart press på kroppen og forårsake ubehagelig støtte og dermed rastløs søvn. Husk at eldre mennesker har mindre kroppsfett, tynnere hud, så ethvert trykk vil bli mer merkbart. Tradisjonelt, når du velger en madrass, også for eldre, er graden av hardhet tilpas-set vekten viktig. Mens en myk madrass vil være mer passende på grunn av sykdommer, må det huskes at den bør være forberedt på en spesifikk belastning. Hver madrass skal tilpasses den en-keltes behov.

Hvilken madrass for en eldre?

Madrasser som passer godt til kroppen er pocketmadrasser, dvs. de som er utstyrt med lomme-format. De passer for personer som sliter med forskjellige plager fra nakke eller rygg. De er litt dyrere enn bonellmadrasser, men er av høy kvalitet.
Eldre som sliter med astma eller allergier, bør velge skummadrasser: termoelastisk, latex eller svært elastisk. Disse typer madrasser tar ikke opp støv eller organiske urenheter, så det er ikke snakk om utvikling av midd, mugg, bakterier eller sopp i madrassen. Dette beskytter bruke-ren effektivt mot forverring av allergi og astmasymptomer.
Når en eldre person sliter med smerter og tilbringer mange timer i sengen, velger du termoe-lastiske madrasser som beskytter mot trykksår, forbedrer blodstrømmen og reduserer smerte.

billig skummadrass

Typer madrasser

Pocketmadrass – madrasser laget på basis av lommefjærer, som ikke er forbundet med hverandre med ledning, men med en tynn stoffpose. Denne løsningen gir mange fleksible støttepunkter for ryggraden og tilpasser seg godt til kroppens form. Jo flere fjærer i en gitt modell, jo flere støttepunkter, og jo høyere søvnkomfort. Takket være det faktum at hver vår jobber separat, er posemadrassen veldig stille. Fjærene er lineære og bøyer proporsjonalt etter hvert som belastningen øker. Setter vi oss ned på en lommemodell, vil vi fordype oss ganske sterkt, det vil også være vanskeligere å snu, men når vi legger oss på den vil den tilpasse seg kroppens form veldig bra.

Madrass laget av termoelastisk skum – skum øker sin elastisitet med økende temperatur. Ved å ta over varmen tilpasser den seg til kroppens form og sikrer riktig plassering over hele overflaten. Etter deformasjon går skummet sakte tilbake til sin opprinnelige posisjon

pocketmadrass

Hvis du planlegger å bytte ut en madrass som en eldre person har brukt i mange år før, la oss gjøre oss klare til det første ubehaget. Eldre som er vant til modeller som fungerer for lenge siden, kan ha et problem med å bytte til en ny kvalitet. La oss gi dem tid. Å gi en eldre person en passende madrass er mer enn en garanti for komfort. I et stort antall tilfeller gir vi på vår måte lettelse for våre kjære, og dette er en uvurderlig gave.

Leave a Comment