Hva er den beste madrassen for ryggsmerter?

Mange lurer på hvilken madrass for en syk ryggmarg som vil være passende. Det er flere regler for hvilken madrass du skal velge. Dessverre, men ryggsmerter blir ubehagelige hver dag for noen. Det kan påvirkes av alder, livsstil, som påvirker overbelastningen av ryggraden, arbeid ved datamaskinen, bære tunge gjenstander. Selvfølgelig kan smerter også dukke opp når vi ikke bryr oss hva vi sover på. Utvilsomt er en god sovemadrass for ryggraden et must hvis vi ønsker å unngå ulike typer smerter – rygg eller nakke.

Madrass for ryggsmerter

Hvis du tilhører en gruppe mennesker hvis ryggsmerter oppstår om natten under søvn og om morgenen etter å ha våknet, betyr det at madrassen vi sover er dårlig valgt. Når det er vanskelig å bøye seg om morgenen – madrassen er for hard, når den er vanskelig å rette ut betyr det at madrassen er for myk. Hvis ryggsmerter dukker opp når du går, er ikke hardheten på madrassen så viktig, det viktigste er at mens du legger deg føler du deg komfortabel slik at kroppen, musklene kan hvile og slappe av. Madrasser laget av termoelastisk skum er en utmerket løsning, som tilpasser seg kroppens form og pakker dem mykt, reduserer muskelspenningen og forhindrer for hyppige stillingsendringer under søvnen.

billig madrass for ryggsmerter
Forårsaker madrassen ryggsmerter?

Hard madrass ?

I mange år har leger anbefalt harde madrasser for personer med korsryggsmerter, men nyere studier har vist at denne typen madrasser ofte kan øke smerter. Ifølge eksperter tilpasser middels harde madrasser seg bedre til de naturlige kurvene i ryggraden. Dette fører til bedre trykk når vi sover, noe som resulterer i mindre smerter når vi legger oss eller etter å ha kommet deg ut av sengen. Faktisk har den middels harde madrassen vist seg å redusere ryggsmerter med 57,2%, skuldersmerter med 60,8% og ryggstivhet med 59%, noe som forbedrer den generelle søvnkvaliteten med 60%. Dette er et trygt alternativ for de som ikke ønsker å bruke mye tid på å ta det mest passende valget – det gjennomsnittlige hardhetsnivået vil være passende uansett type sykdom eller hva som er den mest brukte stillingen under søvn.

hard madrass
Madrass og ryggsmerter

Valg av madrass bør imidlertid nærme seg veldig individuelt, og eksemplet på mennesker som lider av den såkalte plater som faller ut – de må ta vare på en litt hardere overflate, forhindre at ryggvirvlene beveger seg, så middels harde madrasser anbefalt ved de fleste sykdommer vil ikke fungere i deres tilfelle. På den annen side, hos mennesker som sover på magen, kan for mykt underlag føre til unaturlig bøyning av korsryggen og være en direkte årsak til smerte. For å velge optimal hardhet trenger du derfor kunnskap om din egen tilstand og anbefalinger på overflaten av madrassen du sover på, samt din egen følelse av komfort. En bonellfjærer er en god idé når korsryggen gjør vondt

Betyr madrassfylling noe?

Fyllingen av madrassen kan være annerledes. Tradisjonelle vårmadrasser (bonel) gir støtte ved bruk av harde metallspoler, ispedd hele madrassstrukturen. Denne metoden tillater ikke at vekten fordeles jevnt og fører til at det føles trykk på steder der fjærene kommer i kontakt med kroppen. Over tid kan fjærene bli stive eller løse, noe som fører til at kroppen støttes ujevnt. En mye bedre løsning er en termoelastisk skummadrass. Det hjelper jevnt til å fordele kroppsvekten og eliminerer trykket fullstendig. Termoelastisk skum bøyer eller faller ikke på en måte som kan bidra til at ryggraden blir dårligere. For personer med ryggsmerter, kan sove på en madrass med termoelastisk skum være den beste løsningen for en god natts søvn og vil gi smertelindring.

billig skummadrass
Påvirker madrassen vår helse?

Madrass og posisjonen vi sover i

Posisjonen vi sover har stor innvirkning på kroppen vår. Posisjonen der vi sover avgjør hvilke deler av kroppen som vil berøre madrassen, og hvilken som vil utøve størst press på den.

Hvis du sover på ryggen det meste av natten, vil kroppsvekten din fordeles jevnere og over et større område, så en hardere madrass vil være det riktige valget. Ryggraden må være mer støttet slik at den opprettholder sin riktige og naturlige posisjon.

komfortabel madrass

Hvis du sover på din side, er mest press på skuldrene og hoftene. I dette tilfellet vil en hard madrass skade deg, fordi den vil forhindre blodsirkulasjon på de punktene med størst trykk. Som et resultat kan du våkne opp og føle behov for å snu. En passende madrass er litt myk, men gir fortsatt riktig støtte og tilpasser seg kroppsformen din.

komfortabel skummadrass

Hvis du vanligvis sover på magen, bør du velge en madrass som fordeler kroppsvekten godt og lett tilpasser seg formen. Den beste løsningen er en madrass med en hard kjerne og et mykere topplag, fordi den hardere delen gir støtte for ryggraden og ikke bøyer seg, og den øvre delen gir komfort for ledd og muskler.

madrass

Madrass og soveposisjon

Noen ganger har selve søvnposisjonen en effekt på å redusere smerter. Det er verdt å prøve ut noen få av dem.

Embryonstilling – lar deg avlaste ryggraden spesielt i den nedre delen. Det reduserer også trykket på nervene i denne delen av ryggraden. Vi lå på siden, knærne trukket til haken. Hode og ben over – denne stillingen lar deg også lindre ryggraden. Ideell for folk som sover hovedsakelig på ryggen. Justerbare rammer er perfekte her, takket være det du enkelt kan stille inn den mest komfortable stillingen.

Sover på magen – du kan også legge en pute under hoftene, som avlaster ryggraden. Denne stillingen anbefales spesielt for personer med diskopati.

Å våkne opp med ryggsmerter hver dag – uansett kilde – er kanskje ikke standarden. En riktig valgt madrass vil hjelpe deg med å glemme lidelse ved å eliminere eller til og med redusere ubehagelige plager

Leave a Comment