Hvordan belyse et barnerom?

Barnerom er et multifunksjonelt sted. Det er også et soverom, en lekeplass og et sted å studere. Lys er et av elementene som lar deg skape en viktig atmosfære for dette stedet. På hvert trinn i barnets utvikling, bør barnet få komfort med å bruke sitt individuelle rom.

1. Barnerom – sats på sikkerhet

Det første, viktigste prinsippet som vi bør følge når vi ordner belysning på et barnerom, spesielt et lite, er sikkerhet. Forsikre deg først om at det ikke er tilgang til stikkontakter og tilkoblede strømledninger. I tillegg må du sørge for at du enkelt kan fjerne batteriene fra nattlampene. Lyskilder bør være laget av materialer som ikke overopphetes og beskytter mot forbrenning.

2. Naturlig lys – et barnerom med vinduer

Når du forbereder belysning på et barnerom, bør det første være å la naturlig lys komme inn i rommet, selvfølgelig, hvis vi har mulighet. Ikke bare at det lyser opp fire vegger, det vil også ha en positiv innvirkning på barnets utvikling og velvære. En annen måte å lyse opp barnerom naturlig er for eksempel en skoledør som lyset fra neste rom vil trenge gjennom. En glassskjerm som erstatter tradisjonelle dører er også en god ide.

naturlig lys på barnerommet

3. Kunstig lys i barnerom

Når vi vet hvor det står og fra hvilken side det naturlige lyset vil komme inn i barnerom, vil den neste viktige saken være å plassere kunstige lyskilder. Prinsippet for for mye er usunt, heller ikke aktuelt her. Jeg oppfordrer selvfølgelig ikke til å henge hele rommet med lamper, men deres store mengde i riktig form kan bare fungere i pluss.

spotbelysning – På et barnerom uten vindu er spotbelysning obligatorisk! Belysning av alle mørke hjørner er veldig viktig, og her vil spotbelysningen bestå eksamenen godt. Du kan montere dem på forskjellige steder, ikke nødvendigvis i taket.

bordlampe – Ofte regissert av den frodige fantasien til barn, er de redd for å sovne i mørket. En nattbord eller skrivebordslampe er en annen ting som ikke er verdt å gi opp i et barnerom. Lampen vil også være på, men den vil ikke føre til at et sterkt lysglimt vekker oss fra en dyp søvn, og vil bare lyse opp mørket. Vi kan la søkelyset med lite strøm være på hele natten, og vi trenger ikke å bekymre deg for at barnet som våkner midt på natten får panikk. Den første vil gi barnet ditt rask tilgang til lys når han våkner om natten; den andre vil gi komfortable forhold for å lære eller spille

– hodelykt – det er verdt å bruke litt tid på å velge riktig lampe som hodelykt. Avhengig av størrelsen på rommet, kan denne funksjonen utføres av et enkelt stykke eller flere. Poenget som er hovedbelysningen for et barnerom, skal være lyst nok til å være behagelig for synet når du leser eller spiller. Derfor bør spesiell oppmerksomhet rettes mot hengelamper. Lys skal gi inntrykk av naturlighet.

barnerom med lamper og annen belysning

Leave a Comment