Hagen

Hvordan ordne en stilig hage?

Vi forbinder hagen med et sted for hvile, avslapning og møte venner. Vi tilbringer mest tid der om våren og sommeren, og bruker ikke bare hyggelig tid. For å kunne glede seg over sjarmen ved å ha en hage må du imidlertid ordne den ordentlig og stadig pleie.

En vakker hage som et ideelt sted å slappe av

Hvis du har en tomt hvor du kan plassere hagemøbler, vet du at du er veldig heldig. Morgenkaffe akkompagnert av den stigende solen og middagen i friluft er ekstremt hyggelige sensasjoner og øyeblikk verdt å dyrke.

For å tilbringe tid ute, er det godt å tenke på å utforme riktig sted for avslapning. Hvis du drømmer om din egen hengekøye – spred den mellom grenene til trær eller på en spesiell ramme. Elsker du grilling, og sommer uten hagefester du synes er mislykket? Ta vare på komforten til gjester og familiemedlemmer ved å lage en spisestue under ditt favoritt epletre.

Hvordan begynne å designe en stilig hage?

Del hagen i de aktuelle sonene – fritid, servering, lek, avl eller formell og match de riktige hagemøblene til dem. Dette er forslag som sammen med familiens behov kan endres og tilpasses deretter. For det andre, vurder størrelsen og arrangementalternativene til tomten. Hvis det er lite plass, fokuser du på prioriteringer, for eksempel grillen og spisestuen. Store mellomrom gir rom for litt mer fantasi – en hengestol er en fin måte å tilbringe fritid i friluft.

Alt skal være godt ordnet – nærheten til naboer kan ikke være gunstig for å skape intime steder. Det er verdt å oppføre et høyt gjerde, et subtilt lysthus laget av pustende materiale eller plante et tre. Husk på samme tid at hagemøbler av høyere kvalitet vil vare i flere år. Det er ikke verdt å spare på utstyret på terrassen, som er utsatt for tøffe værforhold, for eksempel regn, skarp sol eller frost, og mekaniske skader under sterk vind.

Hvordan velge hagemøbler?

Å arrangere hagen en viktig ting som vi bør ta hensyn til er ordningsretningen som råder i leiligheten. Hvis du bor i interiører innredet i en moderne stil, er det verdt å flytte et sammenhengende konsept utenfor fasaden på huset. Takket være dette kan du utvide stilen til hjemmet ditt med ekstra plass. Hvis du planlegger å ofte invitere gjester til hagen din – er det verdt å ta på store hagesofaer og sett med hagemøbler. Imidlertid, hvis hagen ikke er veldig stor, bør du investere i kvalitet. Et minimalistisk bord med to stoler er nok til morgenfrokost.

Når flere kommer, kan hagepuffer bli en hit. I hagen eller terrassen vil møbler for å ligge sikkert være nyttige. Solstoler er et «must have» blant hagemøbler. På varme sommerdager vil solskjermdeksler også være nyttige. Hvis du ikke har et lysthus, kan du velge en parasoller.

Skandinavisk hage
Billig hagemøbler

Hvorfor er det verdt å arrangere en hage?

Hagen kan bli et eksepsjonelt sted. Bare legg inn litt arbeid og legg vekt på høy regelmessighet i plantepleie. Likevel lønner seg innsatsen raskt. Vakre plener og trær integrert i fasaden på huset vil begynne å tiltrekke seg oppmerksomhet som inviterer deg til å slappe av og slappe av. Når vi sitter i en komfortabel sofa eller ligger på en hengekøye med interessant lesning, vil vi innse at disse komfortable hagemøblene vil gi deg mye glede.

One Comment

  1. Pingback: Solsenger, hagestoler eller hengekøy? Hva velger du denne sommeren?

Leave a Comment