Stue i retrostil – retur til fortiden

Stue i retrostil

Hvis vi vil at salongen vår skal se vakker ut i en retro-stil, så husk å fokusere på å velge riktig møbel, som skal snakke på mange forskjellige måter. Selvfølgelig, alt slik at møblene i seg selv vil fungere med tanke på effekten og hvordan de ser ut. I tillegg refererer de virkelig til viktige aspekter relatert til retrostil.

Mange begynner å dekorere stuen bare ved å velge riktig møbler. Det er veldig viktig å fokusere på de grunnleggende elementene i utstyret. Den retro stuen er preget av strømlinjeformede former på sofaer og lenestoler, møbler på slanke, vanligvis treben, og fargene på veggene eller tilbehøret kan (men ikke nødvendigvis) være ekstremt levende. Fordi en stue i retrostil ikke bare er et koselig og behagelig interiør der du kan slappe godt av, men også positiv energi, som bør være synlig ved første blikk.

vakker retro salong i forskjellige farger

Retro farger – ikke vær redd for dem!

Stuen i retrostil er ekstremt tolerant med tanke på farger og design, de vises ofte her på polstring av sofaer eller lenestoler. Sterke, og noen ganger til og med prangende farger som ble ivrig brukt i midten av det tjuende århundre er bare retrostil. De mest brukte fargene er: avokado-nyanse, oliven- eller erteskygge (undertrykt av grå), sennepsgul, samt svart, sjokoladebrun og energisk rød og oransje. Tilsetninger inkluderer også farger som lilla, rosa, turkis og gull. Retro stil er basert på å kombinere kontraster – men det er verdt å opprettholde måtehold og fornuft. Dekorer salongen din i en vakker retrostil!

Dekorasjoner til stue i retrostil

I tillegg til de viktigste interiørelementene vises også dekorativt tilbehør i retrostil. For eksempel er de store malerier i trerammer som refererer til innretningen av hele interiøret. Andre dekorasjoner som lar deg bevege deg inn i stilen til tiden – lamper passer perfekt til stuen i retrostil. En dekorativ hengende lampe kan henge fra taket, lampetter kan vises på veggene, og lamper med en dekorativ nyanse kan stå ved siden av sofaen. I motsetning til utseendet, vil det ikke se ut som en samling tilfeldige elementer. Hvis bare de elementære seleksjonsreglene overholdes, vil effekten absolutt være perfekt.

stue dekorert i retrostil

Veggene er en flott stuedekorasjon!

Den retro stuen ser bra ut i den hvite fargen på veggene, en annen idé er å male dem i pastellfarger eller bruke mønstrede tapeter i vintage stil. Gamle møbler ser bra ut i selskap med svart / hvitt- eller sepia-bilder som henges på veggen. Som overalt, også her må vi være moderat. To eller tre bilder vil se bra ut, men et stort antall av dem vil ikke nødvendigvis være det, spesielt hvis salongen ikke er den største. Du kan også ta bilder av bestemødrene våre og besteforeldrene fra skuffen. Det kommer an på hvilken epoke vi ønsker å bli inspirert. Bilder kan også vises på stedet for fotografering. Gjerne mye sjarm til stue i retrostil vil legge til en vakker gammel klokke.

vakker stue med stoler og bord

Leave a Comment