Skandinavisk bad

Eksklusive bad i skandinavisk stil

Hva er historien til badet?

De første badene ble allerede bygget i det gamle Roma. Politikken førte til de monumentale palassene som bare var dedikert til baderitualer. Interessant nok var baderomsutstyret den gang på et veldig høyt nivå. Baderomsfliser strålende overarbeidet, mens stilige beslag var laget av materialer av høyeste kvalitet – marmor, messing og til og med gull!

Bad i skandinavisk stil

Det skandinaviske badet er laget av naturlige materialer og lyse farger. Her er det ingen fliser verken på gulvet eller på veggene. På steder der det vanligvis legges fliser, er det mye tre, ganske uvanlig for et rom hvor vi skal bade. I baderomsgulvet plasseres ofte bleket eikebrett, noe som er en bevisst henvisning til stuegulvet. Den mest interessante dekorasjonen av et skandinavisk baderomsopplegg er imidlertid veggen bak det frittstående badekaret, foret fra topp til bunn med tavler av vintage eik, farget i en lysebrun nyanse. Platene som ble brukt til å dekke veggen over badekaret, ble med vilje behandlet med en meisel. De resulterende karakteristiske sprekker for denne stilen

I henhold til skandinaviske trender – bør badet, som andre rom i huset, være ordnet på en slik måte at folk som bor i det har en nærmest mulig kontakt med naturen. Hvordan introdusere omverdenen i interiøret? Fortrinnsvis ved å bruke elementer fra naturressurser til etterbehandling og møbler. I et fasjonabelt skandinavisk bad vil derfor fasjonable vegg- og gulvfliser, samt servanter, badekar og til og med møbler laget av naturlig marmor eller imitasjon derav vises. Baderomsfliser kan også lages klassisk av porselen eller keramikk i et tremønster. Et litt overraskende, men veldig populært valg blant designere er også terrakotta. Avfyrte leirelementer passer perfekt inn i disse trendene ikke bare i farger (jordfarger), men også naturens råhet eller muligheten for å få en interessant tekstur. som er ganske viktig for Skandinavia.

Skandinavisk stil er ikke bare rå tre, hvitt, blått og gråtoner. Det er også elegant gull, dyrebar marmor, myk og veldig fasjonabel fløyel og dristige farger. La oss oppdage og sette pris på det luksuriøse ansiktet til design fra Nord-Europa. En gang i historien til interiørdesign var det ingen stil som ville være så populær som skandinavisk. Verden ble bare gal av ham! Alle interiørdesignmagasiner og blogger skriver om fenomenet. Møbler og tilbehør rett fra Nord selger stort – antall nettbutikker vokser som sopp etter regn. Og ikke rart. Interiør fullt av grønne planter, møbler av naturlig tre, håndvevde stoffer, kurver, vakker keramikk er varme og vennlige.

Blant tilhengerne av dette koselige klimaet er det imidlertid en feil tro på at den skandinaviske stilen er preget av den eksepsjonelle enkelheten i former og bruken av bare rimelige, beskjedne materialer. Ikke alle vet at historien til skandinavisk design er nesten 150 år gammel og utformingen av de nordlige landene har utviklet seg gjennom årene.

Skandinavisk stil bad

Skandinavisk stil bad eller hva?

Og dette er et veldig godt spørsmål som ikke kan besvares direkte. Vel, et bad i skandinavisk stil kan ha minst to ansikter. Den kan dekoreres både i en moderne stil og i en litt mer tradisjonell versjon.

Et moderne skandinavisk bad er primært hvitt kombinert med pastellfarger av blått eller grått, enkle møbler og et snev av tre i en naturlig farge. Dette betyr imidlertid ikke at det er et kjedelig bad. Dyktig kombinasjon av farger, forskjellige teksturer eller materialer lar deg lage et spennende interiør, som på den ene siden er veldig enkelt, og på den andre overraskelser med et attraktivt arrangement som skiller seg ut fra hundrevis av lignende interiører. Det hvite badet i skandinavisk stil er ikke kjedelig, og den nøytrale basen lar deg pøse på med tilbehør og skifte håndklær, kopper eller kleshengere når du føler behov for å skifte.

hvite badet i skandinavisk stil

Skandinavisk bad i tradisjonell versjon

Et bad i en litt mer tradisjonell skandinavisk stil er også et bad der hvite og lyse farger hersker. Skandinaver likte lyst interiør, noe som neppe er overraskende gitt breddegraden de bor på. Se for deg hvor korte vinterdagene deres må være. Selv klager vi til og med at dagen går altfor fort i desember. Og hva må de tenke hvis desemberdagene er enda kortere? Jeg er redd for å tenke …. Og selv om jeg liker skandinavisk inneklima, foretrekker jeg utenfor solskinn og sommerdager mer.

Men tilbake til temaet på badet skandinavisk stil i en tradisjonell avdrag. Vel, i denne versjonen vil vi finne mye mer treelementer, møbler med en «sjel». Hvis det vises skap i det, for eksempel under vasken, er det svært sannsynlig at de vil ha lett dekorerte fronter. I et slikt bad vil du også finne mer tradisjonelle baderomsinnredninger. Likevel vil det være et skandinavisk bad: enkelt, funksjonelt og tidløst.

badet skandinavisk stil
Skap Capri White

Hva med statister?

Et bad i skandinavisk stil kan selvfølgelig ikke gjøre uten tillegg. Tradisjonelle skandinaviske tepper, mønstrete håndklær, kurver og stilige møbelhåndtak, som også kan betraktes som et dekorativt element, vil se perfekt ut i det mer tradisjonelle. Så la oss kaste et håndvevd teppe på gulvet, nødvendigvis av naturlige materialer, kanskje til og med med frynser. I hyllene ved siden av speilet kan det vises kurvkurv med kurv, som vil fungere godt som containere for kosmetikk og pyntegjenstander av forskjellige typer.

Moderne såpedispensere, inskripsjonshåndklær eller plakater med interessante paroler vil se bra ut i det mer moderne. Et teppe kan også vises på gulvet, men definitivt mer moderne, for eksempel med et motivasjonssitat eller ganske enkelt, i en av fargene som brukes på badet.

Et tillegg, selv om det også er et nødvendig element av baderomsutstyr, vil være lamper. Perfekt for denne rollen vil være vegglamper, som hang ved siden av speilet, ikke bare vil dekorere, men også flott belyse ansiktet til personen som utfører ablusjoner om morgenen eller kvelden.

Eksklusive bad i skandinavisk stil

I et moderne bad er det verdt å bruke lampetter med en litt industriell karakter, som minner om skrivebordslamper. Ideell egnet til rollen som baderomsbelysning, fordi de lar deg justere vinkelen og høyden på lyset. På et skandinavisk bad i tradisjonelle omgivelser er det bedre å fokusere på mer typiske løsninger, dvs. faste vegglamper.

Baderom i skandinavisk stil, både tradisjonelle og moderne, kan ha sterkere farge aksenter i form av fargede håndklær, stoler eller lampeskjermer. En slik fargerik aksent vil livliggjøre interiøret og gjøre det hvite badet absolutt ikke sterilt. En interessant idé er også en bokdekorasjon.

Leave a Comment