sma lelightet

Hvordan dekorere en liten leilighet – pålitelige måter å arrangere interiøret!

En liten leilighet kan være en ordningsutfordring. Du må tenke veldig nøye slik at både innredningen og det funksjonelle arrangementet i rommet er så optimalt som mulig. En godt designet små leilighet er fullt brukt til lagring, en sammenhengende, enkel og gjennomtenkt interiørdesign. Et lite område kan være en plage, spesielt hvis vi må lagre mange ting i et lite område. Svært ofte er en god løsning for et lite interiør å åpne plassen, for eksempel ved å kombinere stue med kjøkken, kjøkkenkrok med stue. Jo mindre vegger jo bedre. Så det er ingen mangel på interiør der det er en kombinert stue med kjøkken og gang. I tillegg er lyse farger og tilstrekkelig belysning en god ide for små interiører. Du har alt beskrevet nedenfor!

Ordne en liten leilighet – hvordan gjør du det?

Arrangementet av en liten leilighet må være gjennomtenkt og godt planlagt. Her vil den optiske forstørrelsen av rommet, bruken av passende interiørfarger, en sammenhengende, minimalistisk dekor være viktig. Plassen må styres klokt og smart. Det valgte gulvet samt arrangementet av tak, vegger og belysning vil være viktig. I arrangementet av en små leilighet bestemmer vi oss for enkle former og naturlighet. Minimalisme er nøkkelen til suksess med å ordne en liten leilighet. Og dette gjelder ikke bare møbler, men også tilbehør.

Multifunksjonelle møbler for små interiører

Når du svarer på spørsmålet om hvilke møbler til en liten leilighet du skal velge, er det verdt å huske på smarte oppbevaringsrom som er på høyeste pris i små områder. Først av alt, når du planlegger kjøkkenmøbler, velg øvre skap med en høyde opp til taket – på denne måten vil møblene romme mye flere gjenstander. Det samme prinsippet vil også fungere med garderobeskap for stuen. Praktiske senger med oppbevaring er flotte for oppbevaring av sengetøy, mens tilbehør til baderommet lett får plass i et ekstra sideskap. Helt klart krever spørsmålet om hvordan du ordner en liten leilighet nøye. Det er imidlertid verdt å bruke litt tid på å ordne plassen slik at den små leilighetervår vil glede oss over dens utseende og funksjonalitet.

Lyst interiør i en liten leilighet

Små interiører liker ikke mørke farger. Spesielt på vegger og gulv. Mørke nyanser lukker rommet, slik at rommet virker enda mindre. Det er bra å dekorere små leiligheter i lyse, dempede farger. Hvite, beige, grå fungerer perfekt her, som bare vil bli supplert med mer livlige, sterkere farger som tillegg. Dette valget vil gi rom for optisk utvidelse. Leiligheten vil ikke bli overveldet – tvert imot vil den virke større. Hvis vi ønsker å livliggjøre rommet eller soverommet vårt, vil det være en god ide å bruke reflekterende maling. De vil hjelpe «å isolere» rom. Imidlertid, hvis vi har å gjøre med et rom med uregelmessige former, eller hvis vi ønsker å optisk distansere en av veggene, kan vi male den nærmere veggen en lys farge, og motsatt – en mørkere nyanse.

liten leilighet

Liten leilighet: stue med kjøkken

Selv om det å koble stuen med kjøkkenet i små interiører har mange motstandere og ikke er uten feil i en liten leilighet, kan det ha flere fordeler. De viktigste vil være stoppet vi får og familiedimensjonen. I en liten leilighet fungerer selvfølgelig ikke bare de skreddersydde kjøkkenmøblene. Du kan bruke plassen praktisk talt rett under taket, og dermed øke lagringsplassen. Oppstillingen av stuen med kjøkken i en liten leilighet skal være stilistisk komplementær, være konsekvent. Enkle, lyse møbler, minimalisme i tillegg, så lite åpne som mulig, rotete rom. Alt må ha sin plass her. Smarte løsninger, multifunksjonelle møbler finner anvendelse her.

små interiører stue med kjøkken

Smarte løsninger for små leiligheter

Når vi snakker om spørsmålet om å arrangere en liten leilighet, er det verdt å nevne noen få ord om den kolossale rollen som speil og glass kan spille i den. Til og med et lite speil hengt på veggen forstørrer fenomenalt hele rommet og får dimensjonene til å se større ut. Det er verdt å installere veggspeil i slike rom, som vanligvis har et lite område som en gang eller et soverom. For en små leiligheter vil en garderobe med speil være et godt valg, som optisk vil forstørre interiøret. Ikke glem på badet – bruk av speil på mer enn en vegg blir mer og mer populært. Baderomsspeil installert i stedet for fliser direkte på veggene er best for denne karakteren.

Det er også verdt å ta hensyn til belysningen, som kan hjelpe oss med å forstørre det lille interiøret vårt. En sentral lyskilde er ikke nok for å skape en romslig effekt, men hvis du legger gulvlamper, lyskilder i siden, for eksempel vegglamper, til det – så vil interiøret optisk forstørre, og det vil være mer koselig.

Leave a Comment