hvilke seng til lite soverom

Hvilken seng for et lite soverom?

Senge er helt nødvendig, og forresten det største møbelet på soverommet. Dette er ikke overraskende, gitt det faktum at vi tilbringer gjennomsnittlig 1/3 av livene våre i det. Derfor skal sengen være fremfor alt behagelig. På denne måten leder polstrede senger – behagelig for berøringsstoffet og profilerte hodegjerder gir en komfortabel stilling når du leser bøker eller ser på TV på soverommet.

Seng til soverom, størrelsen, komforten de tilbyr og innstillingen bestemmer kvaliteten på søvnen vår. Hvis en person ikke har vilkår for hvile, sover han ikke komfortabelt minst syv timer, klarer han ikke å fungere ordentlig. Før eller siden gjør det vondt i helsen hans. Enten soverommet er lite eller stort, må du derfor sørge for en komfortabel seng og tilstrekkelige forhold for søvn og hvile.

seng for et soverom
Seng med sengegavl Sandy

Et av de viktigste prinsippene for feng shui-kunst kjent i tusenvis av år er omsorg for riktig søvn. Gamle kinesiske praksiser og teorier viser at en stor seng soverom ikke bør ha metallrammer, fordi de forstyrrer strømmen av energi, akkurat som vannsenger. Det er best hvis sengen er laget på en treramme og avsluttet med avrundede elementer. Den skal også ha et hevet hodegjerde, fordi det garanterer sovende en følelse av sikkerhet. I følge feng shui er selve innstillingen til dette viktige møbelet av stor betydning.

Lite soverom og seng

Imidlertid er det i dag hovedsakelig størrelsen på rommet vi bruker til soverommet, bestemmer hvilke soverom senger vi har råd til og hvordan vi ordner dem. Og selv om det er åpenbart at et lite soverom krever mindre møbler, og i et stort soverom kan du bli litt mer gal, er det verdt å vite hvilke regler du må følge for å sikre komfortable forhold for hvile og søvn, selv i et lite rom.

Det er verdt å huske at til og med et lite soverom kan ordnes på en slik måte at det er behagelig og funksjonell. Du trenger ikke gi opp noe som helst. Det er søvnkomforten som teller. Sengen for et lite rom vil selvfølgelig være mindre enn for et stort soverom, men dette betyr ikke at dette faktum vil påvirke søvnkvaliteten negativt.

Seng for et liten soverom – hvilken skal man velge?

Den første tanken som kommer til tankene er kjøp av en sammenleggbar seng til soverom. Dette er et populært valg, men det er ikke det eneste alternativet. En komfortabel sofa med oppbevaring for tepper og sengetøy kan også være et praktisk valg. En multifunksjonell seng vil også fungere bra i små rom. Ett møbel har mange funksjoner, for eksempel sofa, seng, skrivebord. I økende grad velger du for eksempel en seng med garderobe. For å sove, brett ganske enkelt ut sengen, og dette er ikke et problem. Selvfølgelig er det best å velge solide enkeltsenger eller dobbeltsenger med litt mindre dimensjoner enn for store soverom. Det er en garanti for komfort og høy kvalitet på søvn.

De mest populære enkeltsenger med madrass er 90 cm brede, og de er ofte utstyret til små tenåringsrom og enkeltrom. Jeg må innrømme at disse sengene er komfortable og fantasifulle. De har ofte skuffer for sengetøy, og hodegavlene er komfortable hyller som du kan legge en nattbordslampe på og legge en bok som blir lest «i puten».

enkeltsenger til lite soverom

En seng for to bør være minst 140 cm bred, selv om det er kjent at jo bredere, jo mer behagelig sover du. Imidlertid må du i hvert soverom kunne bevege deg fritt rundt sengen. Det er mest praktisk hvis det er omtrent 80 cm ledig plass på hver side. Et lite soverom tillater det ofte ikke, men det er verdt å huske at hvis det er mindre enn 55 cm ledig plass rundt møblene, vil det være mye vanskeligere å komme inn og ut av sengen. Når vi bestemmer oss for en seng med oppbevaring, må vi vite at dette stedet må forbli enda mer, ellers mister du muligheten til å bruke denne containeren.

Seng med oppbevaring
Seng til lite soverom Sabrina

Sammenleggbar seng for et lite soverom

Et veldig plastisk alternativ som vil spare noen centimeter er definitivt en seng uten ramme, noe som også vil gi soverommet et moderne og minimalistisk utseende. Denne typen seng er også et ideelt middel mellom en plasskrevende ramme og en ensom madrass plassert direkte på gulvet.

Sammenleggbar seng for et par som er veldig godt egnet til virkelig små rom, hvor du ikke kan forestille deg å legge en standard seng. Denne løsningen vil også fungere bra når det gjelder en studioleilighet og ønsket om å arrangere fritids- og soveområder. Begge sonene kan enkelt kombineres til en helhet og kvitte seg med problemet forbundet med den utvetydige avgjørelsen om hva som er bedre – en seng eller sofa. Husk at studioleiligheter skal være praktiske og multifunksjonelle.

Leave a Comment