Spisestuemøbler

Spisestuemøbler – hvordan velge det perfekte bordet og stoler?

spisebord med stoler på kjøkkenet

Spisestue er et viktig rom. Det er her familien samles daglig og til høytider. Men det er ikke alltid mulig å skille et eget rom som kun er kun beregnet til å spise.  Som oftest er spisestuen en del av selve stuen.  Hvis vi bare har muligheten,  så skaper vi en spisestue. Det er der vi organiserer familiefeiringer, barnebursdager. Spisestue åpner også for daglige måltider med våre kjære. Ofte velger vi en løsning der spisestuen er atskilt fra kjøkken.  Når vi først velger et riktig sted, så tenker vi på å finne de beste spisestuemøbler . I denne artikkelen skal vi fokusere på spisebord med stoler.

Hvordan velge det perfekte trebord til spisestuen?

Billig bord

Tre bord er mer enn et møbel. Det er knyttepunkt. Det assosieres med familietid og glede. Vi tar mange samtaler og avgjørelser ved bordet. Her går tiden rakst i det gode selskapet. Vi rett og slett tilbringer så mye tid ved bordet at vi vil at den skal være solid og at stolene skal være behagelige å sitte i.  Et bord kan også være en fantastisk dekorasjon i stuen eller spisestuen. Gode stoler kan erstattes med lenestoler, og et stillig bord vil utfylle helheten. Bordet fremfor alt må være behagelig å sitte ved. Et bord burde være 75 cm høy. Når du velger stoler til benkeplaten, må du sørge for at hver person får nok plass (ca. 65 cm) til å kunne site fritt. Hvis bordet kan utvides, kan du bli fristet til å kjøpe flere stoler. En interessant idé er også  å ha ekstra spisestue stoler. Om det er behov for det så kan møbler legges vekk på loften eller i boden, uten at de tar opp plassen vi trenger. Billig bord kan friste med en attraktiv pris, men på grunn av lav kvalitet blir de ofte fort skadet og du trenger man å kjøpe et nytt bord igjen.

Spisebord stoler

Spisebord stoler

I tillegg til et bord, må selvfølgelig vi ha stoler. Til spisestuer passer best trestoler med et komfortabelt ryggstøtte. Dette er den mest praktiske løsningen. Produsenter tilbyr mange forskjellige modeller, også trestoler. Det er en stilig løsning, men du må ta hensyn til mulige riper og skader på treverket. Til tross for disse små ulemper, fungerer slike stoler best.  Stolsetet  burde være plassert omtrent 30 centimeter under bordplaten. Hvis man tar hensyn til det så vil hver  familiemedlemm kunne sitte komfortabelt ved bordet.

Spisestuemøbler  og tilleggsmøbler

Spisestuemøbler  og tilleggsmøbler

Hvis du er har plass til en spisestue, kan du supplere det med ekstra møbler. I spisesalen fungerer smal kommode  eller et vitrineskap.  Tremøbler er et utmerket valg, helst fra samme serie som bord og stoler. En slik spisestuemøbler vil være av samme karakter og skape god stemmning. Et kan være perfekt for arvesølv, der du kan også plassere andre husholdningsartikler.

Kjøkkenbelysning og tilbehør til spisestuen

lampe over spisebord, Spisestuemøbler

Ideelt sett bør hoved kjøkken belysning plasseres rett over bordet. Ekstra lys kan også ordnes på sidene. Dette kan være nyttig når du lager et koselig hjørne – da kan du bare slå på sidelysene og tenne lys over bordet. Så det passer godt med en lampe over spisebord. En interessant idé er også å henge hengende lysslynge på veggene. Lykter plassert på et bord, liten kommode eller skjenk vil også se bra ut. En vase med friske blomster vil se vakker ut på spisebordet. Ta også vare på bordtilbehør – en stilig duk, bordløper, tallerkener, lys og servise.

Spisestuemøbler og spisestuevegger

Spisestuemøbler og spisestuevegger

Gulv i spisestuen, akkuratt som kjøkkengulvet, kan ofte bli utsatt for søl. Spisesalgulvet må derfor være enkelt å rengjøre. Gulvfliser  i terrakota og stein er de beste materialene. Også gulvpaneler som i vinyl eller andre paneler so mer slitasjesterke og lett å rengjøre er et godt valg. Mange personer velger tradisjonelle materialer som for eksempel tre. Hvis du er en av dem så burde du impregnere gulvet eller lakkere det ordentlig i spisestuen.

Spisestuemøbler – noe annet som vi burde tenke på?

spisestue inspirasjon, kjøkken belysning

Ovalt spisebord med stoler er åpenbart ikke de eneste tilgjengelige møblene til stue og spisestue. Hva annet er verdt å vurdere når du innreder disse rommene? I begge tilfeller trenger vi en komfortabel og romslig garderobe eller kommode. Her må vi tenke at plassen må utnyttes  godt. Når du tenker på hvordan en stue og spisestue kan innredes, så burde møbler velges i samme stil. Mediamøbler med moderne design vil passe bra  både i stuen som TV benk og for andre ting som klær. I stuen kan du velge u sofa, lenestol skinn og kanskje til og med en chesterfield sofa.

lenestol farget

Stuen er også et perfekt sted for moderne møbler å slappe av i.  Hvis vi ønsker oss om maksimal komfort, er det noen ganger verdt å vurdere å bytte ut stoler med lenestol. Det er nok å velge dem med tanke på dimensjoner, og å spise måltider kan bli mye mer behagelig. Når vi ordner en stue eller spisestue, kan moderne møbler gi oss mye – nøkkelen til suksess er derfor i stor grad å realisere dine egne behov. Spisestue møbler er ikke alt! Husk å velge duk og tilbehør. En vase med friske blomster vil være et perfekt supplement til hele plassen.

Spisestue inspirasjon

Her er noen eksempler på en spisestue for deg:

spisestue inspirasjon
spisestue inspirasjon
spisestue inspirasjon

Vi håper at dagens innlegg om spisestuemøbler har gjørt deg bevisst at ved å følge flere tips kan lage en vakker og moderne spisestue der alle måltid vil smake.

Leave a Comment