Solsenger, hagestoler eller hengekøy?

Solsenger, hagestoler eller hengekøy? Hva velger du denne sommeren?

De fleste av oss elsker å slappe av utendørs, spesielt når været er så fint. Så hvis du liker å kose deg i hagen eller på veranda så kan du sjekke vår komfortabel sengestol eller hengekøye – begge vil passe godt i hagen, på terrassen eller på balkongen. Et interessant forslag er også sammenleggbar turstol, som du kan ta med til stranden.

Hagen skal ikke kun assosieres med hagearbeid. Det er også et sted hvor du kan slappe av i fred i et grøntområde. Så hva med å ha riktige hagemøbler til dette? Da kan du sette deg ned for å lese en bok eller avis. Det er så mye å velge mellom på markedet for tiden. Det er bredt utvalg av solsenger, hengekøy og hagestoler. Så hva bør du velge? Vi kan gi deg noen tips på hvordan du kjøper slikt utstyr.

Henge hagestol

Hagestol – hvilken bør du velge?

Valg av solsengen er avhengig av hvor stor plass du her. De sammenleggbare modeller er de mest funksjonelle . Det er det som du kan flyttes på eller omorganiseres. Oftest er de laget av lette materialer. Trestoler er også velig populære. De gir en koselig atmosfære til enhver hage. De ser fint ut, men man burde huske at de trenger pleie, dvs beskyttelse mot regn. Det er lurt å sette de av på et tørt sted.

Solsenger, hagestoler eller hengekøy – vi rettes vår fokus på kvalitet

Før vi bestemmer oss for en spesiell stolmodell, er det lurt å ta hensyn til hva det møbelet er laget av. Solstoler som vi har valgt skal være stabile og tåle vekt opptil 120 kg… Vi er veldig opptatt at våre møbler er laget av stoff i god kvalitet og at konstruksjon er stabil.

Noen solstoler har muligheten til å justere ryggstøtten. De dyrere modellene er også utstyrt med en soltak, som kan være nyttig når du leser bøker eller ser på film – lyset reflekteres ikke fra sidene eller skjermen. Det er verdt å legge til ekstra puter på en solstol som vil gi nytt liv til og øke komforten vår når vi skal slappe av.

Hengekøye

En hengekøye egner seg best for å slappe av ute. Vi kan kjøpe en hengekøye for å henge det mellom to trær eller på en spesiell tre- eller metallramme. Det finnes flere muligheter så det kan plasseres hvor som helst i hagen eller på terrassen.

Vi kan velge en enkel eller dobbel hengekøye og barne hengekøye. Det finnes mange produsenter og det er mange ideer på en hengekøy. Vi finner hengekøyer laget av netting, fargerike og ensfargede tekstiler. Pastell-farger i tillegg til beige er også veldig populære om dagen. Dette vil passe perfekt til ethvert familieselskap. Enkelte hengekøyer er også tilpasset for å montere hjemme.

Det er behagelig å sitte i en hengekøye. Det kan hende at det bringer gode minner fra vår barndom. Da roer vi oss ned og slapper av.

Hagestoler for de som liker å slappe av i hagen

Hvis du liker å slappe av ut i naturen og få mye frisk luft eller liker å sole deg og ha det komfortabelt da trenger du en hagestol. Denne stolen vil hjelpe deg å slappe av. I de fleste modellene kan du justere ryggstøtte og armlener. Hagestoler er laget av forskjellige materialer, f.eks. rotting, plast, aluminium og polyester. Uavhengig av hva de ble laget av, kan de være mer eller mindre motstandsdyktige mot værforholdene. De fleste hagestoler er enkle å brette, og du kan lagre de i en garasje når de ikke er i bruk.

Komfortable og praktiske hagestoler

Hagestoler er en type sete som har blitt ekstremt populært de siste årene. Vi ser ofte stoler på stranden, utenfor en kafé eller andre steder når vi er på tur eller på konsert. Vårt butikktilbud har mange forskjellige typer av solstoler. De er laget av forskjellige materialer og er ganske enkle å montere. De enkleste hagestoler er typiske hagestoler med trerammer.

Når du velger en slik solstol, er det verdt å ta hensyn til vinkelen på ryggstøtten. Det kan være en som kan være 3 eller 6 grader. Sjekk også hva slags materiale den ble laget av. Husk også at ikke alle egner seg på steder med høy luftfuktighet, for eksempel basseng eller stranden. Da er det bedre å velge en strandstol laget av plast som er mer motstandsdyktig mot fuktighet. De har også et større utvalg av justering av ryggstøtte, til og med med mulighet for å senke den helt ned.

Modern hvit hagestol Monako
Monako hagestol

Imidlertid, hvis du liker uvanlige løsninger, kan du velge en eggformede hengekøye eller en hengestol i stativ, som vil også passe bra både på balkongen og i leiligheten.

Hengekøye for to eller hengende seng

Det er en ideell løsning for de som ikke bare vil legge seg, men også feste. En tradisjonell hengekøy er vanligvis laget av et sterkt materiale eller er flettet og henger mellom trær eller andre stativer. Når du bestemmer deg for et slikt dobbel hengekøye, må du først og fremst ta hensyn til kvaliteten på materialet det er laget av. Det skal være holdbart og behagelig å sitte i. I vårt tilbud vil du finne vevde hengekøyer laget av tykk tau, lerret eller bomull. Den er enkel å installere og det tar lite plass, slik at du kan på enkel måte lagre det når sesongen er over eller ta den med på tur. Men hvis hagen din ikke har de riktige trærne til å henge en hengekøy så kan du velge hengekøye i stativ.

Det er ikke modellen eller fargen som skal være det første til å bekymre seg for når du velger en liggeunderlag hengekøye. Tenk først på hvor du vil henge den og måle avstanden mellom hengepunktene. Ta med denne kunnskapen på handletur. Hvis du vil forsikre deg om at hengekøye passer bra til det turstedet, bruk gjerne ekspertsråd i butikken.

Svart hengestol Santa Cruz i hage
Santa Cruz

Det gjør ikke noe om du mangler dimensjoner for å henge en hengekøye. I dag finnes det justerbare hengekøyeholdere. De er tilgjengelig på markedet (ofte er allerede inkludert i en hengekøye). Takket være de kan du plassere en hengekøye hvor du vil i hagen eller hjemme. Ny teknologi gjør det mulig uten å borre eller binde. Det kan ikke være mye enklere enn det ser ut!

Diverse typer av hengekøyer

Tradisjonell hengekøye ligner litt på en trygg hengende kokong. Den kan enkelt rulles inn til en liten størrelse og tas med i ryggsekken ut på oppdagelsesreise. Turister som elsker spennende overnatting under en åpen himmel, vil spesielt like myggnetting hengekøye.

Hengekøye med stativ – en serie med fargerike striper er en klassiker. Den er montert mellom to bjelker. Og denne montering gjør at den ikke krøller seg under vekten til den som tar det i bruk. Denne modellen er veldig populær i utlandet og vi synes at det vil det være et godt valg for de fleste hager. Deilig avslappende øyeblikk i et selskap? Velg en hengekøye for to eller dobbel hengekøye.

Obs! Hengekøye med stativ kan være vanskelig for små barn. Å holde seg på det kan være en utfrodring for de minste så av den grunn anbefales det ikke for barn.

Hengekøye stol – som kan sies mye, millioner av late mennesker rundt om i verden forelsket seg i den. Formen ligner en hengestol og er et flott alternativ til en tradisjonell hengekøye. Den tar mindre plass, så den fungerer i en liten hage og på balkongen. Fra nå av hindrer en liten plass ikke lenger deg i å slappe av i den friske luften. De mest populære modellene av hagestoler er den såkalt brasiliansk stol.

Diverse typer av solsenger

Det er mange varianter av solstoler på markedet. De er ofte laget av forskjellige materialer. Dine forventninger og utvalgt butikk der du ser etter hagemøbler bør være sentral når du skal ta beslutning om kjøp. Hvis du vil glede deg over å kunne slappe av i de forskjellige deler av hagen din så kan du velge en lett og sammenleggbar variant av solstol. Sammenleggbare stoler kan enkelt flyttes ved behov. Videre vil en solstol laget av rotting være en perfekt på grunn av lett vekt som er faktisk en stor fordel.

Den mest komfortable (og mest praktiske) solseng har en trinnsvis justering av rygg, armlener og et uttrekkbart fotstøtte som løfter bena under avslapning.

Solstol laget av tre – dette er absolutt det mest elegante (og dessverre det dyreste) forslaget for hagen. Massivt tre vil pynte hagen din i flere sesonger. Det er også slik at du du vil ta være på de ordentlig siden den type materiale trenger litt pleie.

solsenger i tre

Obs! Den store tre-dekkstolen er veldig tung. Heldigvis kan man flytte på den ved hjelp av hjul.

Klappstol i tre- og hvem er oss som kjenner ikke til det ? Dette er et gjenoppdaget souvenir fra fortiden. Beltet av holdbær materiale og et komfortabelt sete. Den lette rammen gjør at stolen raskt kan brettes og flyttes til hvilken som helst sted. Denne kan brukes på den lille balkongen i boligblokken og eller på grillfest. Så denne turistversjonen kan overraske med sine små dimensjoner.

Solseng i rotting

Det er et komfortabel alternativ – de trenger ikke vedlikehold eller pleie. Det anbefales å bruke kun våt klut. De blir ikke skadet av noen værforhold. I tillegg er metallmodeller veldig holdbare. Den solide og stabile konstruksjonen vil tilføye elegansen til hagen. Ulempen kan være at møbler av den type kan være tunge. Solseng i rotting har allerede vunnet en ny sesong. Syntetisk rattan av god kvalitet imiterer sin naturlig prototype med stor suksess. Videre er syntetisk rattan mye mer holdbar og er lettere å vedlikeholde. Den er motstandsdyktig mot værforhold. Her vil ikke farger være påvirket av solforhold eller fuktighet. Det holder med å tørke med en våt klut.

Plaststoler er vi kjent med i årevis og vi vet at den tåler en del. Mange ville si at ingen solstol kan matche med plaststoler. Videre vil plaststoler tåle regn utmerket. De klarer seg bra både i sommer- og vinterstid. Etter vinteren man kan børe tørke av støv ved å skylle med vann. Plaststoler passer godt til de som ønsker å få mye for lite pegner. Denne stolen er super praktisk og det er mye for pengene.

OBS! Når du bestemmer deg for å kjøpe en solseng av plast, må du ta hensyn til kvaliteten på materialet.

Solseng – som regel er solsenger laget av metallrammen. Vanligvis er ryggstøtte og sete laget av vanntett stoff. Også solsenger med aluminiumsramme er verdt å legge merke til da de er lette, holdbare og enkle å ta vare på.

Hva gjør man med en solseng om vinteren?

Hvis du ikke har plass til å lagre store solstoler utenfor sesongen da kan vi gi deg noen tips. Spesiell beskyttende trekk beskytter dine stoler mot værforhold og forurensning. Da sesongen slutter betyr ikke at hengekøy eller hagestol skal hjemmes bort i et hjørne til neste sesong. Tenk å ta de inn i ditt hjem! Vinterkvelder i en så stilig stol ville bringe tilbake hyggelige minner fra lange sommerkvelder.

En komfortabel hagestol på terrassen eller en hengekøye hengt mellom trær er en flott oppskrift på en siesta og en flott måte å tenke på å slappe av i en sommerhage. Det finnes flere gode tilbud som er tilgjengelig nå. Vi tror på at alle kan innrede sine utearealer. Til og med de som har tilgang til mindre balkonger kan skape en avslappende sted blant grønne planter.

Leave a Comment