Skandinavisk stil – Den mest fasjonable stilen

De siste årene har Skandinavisk stil begynte å være popularitet og vi kan se den i mange leilighetene. Stuen, soverommet eller spisestuen er innredet i skandinavisk stil. Denne stil er er lyse, enkle og funksjonelle. Definert av på dempede farger, rette linjer, naturlige materialer. Denne Skandinavisk, minimalistisk stilen er nærheten av naturen og bruke mye av lys, som er ofte veldig viktig i de skandinaviske landene. Hvis du bestemmer deg for å arrangere en leilighet i skandinavisk stil, kan du se hva den er preget av, hvilke materialer og farger som dominerer den.

Hovedtrekkene i den skandinaviske stilen

⦁ Lyse farger –  fargebasen i skandinavisk stil er lyse, nøytrale farger. Hovedfargene er hvite, beige og lyse gråtoner.

⦁ Naturlige materialer – tre er de viktigste materialene.

⦁ Stoffer – tekstiler spiller en veldig viktig rolle i det skandinaviske rommet. Nordisk stil liker naturlige materialer som bomull, lin og jute. Tepper med tykk veving er også bra som tilbehør.

⦁ Ergonomiske former – komfort er grunnlaget for interiørdesign i skandinavisk stil.

⦁ Mønstre – geometrisk design kombinert med sterke.

⦁ Ulike tilbehør – oppgaven deres er å utfylle  skandinaviske interiøret. Et karakteristisk trekk ved tilbehøret er praktisk og fremheving av det lette nordisk interiør.

Farger i Skandinavisk interiørdesign

Korrekt utvalgte av farger  i en skandinavisk stil har stor betydning. Hvitt, beige eller grått må dominere på vegger, møbler og eventuelt gulvet. Lyse farger gjør at interiøret virker lysere og romsligere. Å komplettere interiørt med treelementer vil varme opp et kalt skandinavisk stil. Fargerikt tilbehør spiller en viktig rolle i moderne skandinavisk stil.  Den mest valgte skandinaviske fargen er turkis, blå, mynte, grønn og delikat rosa.

Naturlige materialer og stoffer

Skandinavisk stil er basert på naturlige materialer. Treverket er  brukes  til å gi interiørt skjønnheten. Du kan la den  i sin naturlige farge – med olje eller flekker (naturlig farge eliminerer arter, helst lette) eller male den hvitfarge. En fra karakteristisk detalje er det hvitkalkede – gulvet laget av brede og lange plater. De mest populære n aturlig materiele er furu, bøk, aske. Kryssfiner kan også være et alternativ, men bare dem som er av høy kvalitet. I tillegg er materialene som brukes i nordisk stil er stein, glass og metall (stål). Naturlige materialer inkluderer stoffer som ull og bomull.

Tre og tegl?

Treplater og en frisk luft er også en del av denne stilen. Hus i Skandinavia er inspirert av naturen. Rå møbler, pene treskrå, en murvegg, ved siden av ineffektiv, fyringsovner og store dører som ikke kan lukkes i fint vær.

Tilbehør til interiøret

Noe av det viktigste ting som gir interiør scandinavian karakteren, er passende utvalg av tilbehør. Interiøret i nordisk stil er preget av minimalisme, funksjonalitet og enkelhet. Puter, klokker, fotorammer eller vaser brukes ofte som dekorasjoner. Alle dekorasjoner i skandinavisk stil er laget med oppmerksomhet til minste detalj. De ekspressive fargene på vil gi liv i lyse og minimalistiske skandinaviske interiører. Tilbehøret laget av rått trevirke er et flott idea. Når du velger tilbehør i den skandinaviske stilen, er det verdt å ta hensyn til deres enkelhet, minimalisme og moderne design.

Hvordan ordne en leilighet i en skandinavisk stil?

Skandinavisk stil gi stor frihet innen interiørdesign og gi mulighet til å  blande stiler. Kombinajon av tradisjon og modernitet, gamle tingene kan du finne dem ved siden av helt nye. Enhetene trenger ikke å bli fra den samme kolleksjonen til å passe nok til interør. Leiligheter innredet i norsk stil er preget av minimalisme, natur og enkelhet. Interiøret, dekorert i moderne nordisk stil, er romslige og har funksjonelle møbler. Moderne skandinavisk er kombinasjon av naturlige farger og ekspressive tilbehørsfarger. Hvis du vil ordne en leilighet i skandinavisk stil, husk å være konsekvent. Det lar deg også mulighet til å har mange stiler og fargevariasjoner. Nordens kulhet med livlige farger og geometriske mønstre vil skape et varmt og koselig interiør. Når du møbler en leilighet i skandinavisk stil, er det viktigste å holde den enkel, minimal og funksjonell.

Leave a Comment