Skjønnhet i eksotisk stil – kurvstoler og rottingstoler

Kurvstoler og rottingstoler fikk raskt anerkjennelse. En rotting lenestol på balkongen eller kurvstoler i hagen. Laget for hånd av naturlig kurv er en perfekt dekorasjon. De oppfyller sine funksjonelle og gir en fantastisk, eksotisk atmosfære. Du kan også velge moderne syntetisk rotting. Imidlertid hvert materiale har sine fordeler og ulempe.

1. Hva er forskjellen mellom en rottingstol og en kurvstol?

Kurv i rotting er erstatninger av vevde møbler. Navnet refererer til materialet som de ble laget av, så det skal ikke brukes om hverandre. Kurvstolen er laget av flettet. Den tåler en vekt på opptil 100 kg. Rotting er et eget materiale. Det er en type palme som rotting oppnås fra.

Bruken av rotting ligner på flettet. Begge materialene er veldig like når det gjelder om utseende, holdbarhet og letthet. Stolen, laget av rotting, kan bære over 100 kg vekt. For å øke styrken på rottingstolen, vanligvis brukes en tett veving, en metall eller tre skjelett. Rotting har fordelen over flettet, fordi den er ikke lager en knitrende lyd under bruk.

Teknikken og utseendet på møblene er like, hvorfor kan ikke disse navnene brukes om hverandre? For taper du på det som kunde. Dette skyldes, fordi rotting er et mer holdbart materiale. Så hvis noen selger deg kurvestoler til prisen på rottingstoler, taper du faktisk fordi du får et mindre holdbart produkt.

Alternativ til dette typer materialer er syntetisk rotting (eller polyrattan) som er preget av en mye mer motstand. Det er en type syntetisk harpiks som er motstandsdyktig mot værforhold, spesielt UV-stråler. Syntetisk rotting er også vanntett.

2. Kurvstoler for innendørs og utendørs bruk

Kurvstol innendørs og utendørs

Kurvstoler er perfekte for de som har et hagehus eller et sommerhus. Det er intet bedre enn å våkne seg opp i en kurvstol med lyden av havet eller roen fra fjellene.

Når middagen er klar, hele familien kan sitte på de vakre kurvestolene rundt bordet. Kurvstolene har den rperfekte høyden for spisebordet. De er tilgjengelige med eller uten armlener, avhengig av hva som passer til bordet. Du kan hvile i kurvestolen i stuen, fordi det kan fungere også som lenestol. Et par nydelige seteputer gir deg ekstra sittekomfort, og du kan ta en kort lur mens du dekker deg med et teppe.

Du kan også plassere en kurvstol i hjørnet av rommet. Da sette et lite salongbord ved siden av og for eksempel kan legg på det en favorittboken din.

Rottingstoler i moderne stil

3. Kurvstoler på terrassen

Kurvstoler er lette og holdbare, så de vil være perfekte utendørs, f.eks på terrassen. Modeller i forskjellige farger er tilgjengelige på markedet, så alle vil finne noe for seg selv. Hvis du liker å endre arrangementet på terrassen, er kurvestoler mest passende for deg. De er veldig lette å bære. En veldig fasjonabel flettesving eller en hengende lenestol kan også tjene som et stilig supplement og dekor.

4. Rottingstoler ikke bare til hagen!

Så langt har rottingstoler hovedsakelig blitt bare med innredning av balkonger, terrasser og hager. For tiden stoler laget av rotting ment for å ordne rom inne i hus. Formen på rottingstolene er modernisert, og de er ikke lenger knyttet til det gammeldagse mønsteret.

Rottingmøbelutvalget inkluderer også stoler inspirert av populære salongmøbler: for eksempel en hengende halvkuleformet lenestol. Fordelen med rottingstol er først og fremst fargen. Dette gjør av rottingstol en perfekt produkt, spesielt for interiør inspirert av naturen.

5. Hva liker du ikke i den kurvestoler?

Det er ikke flere ting, som kan skade kurvestoler til det punktet hvor du må kaster de ut. Hvis de brukes på den riktig måte, blir de værende i mange år. Noen faktorer påvirker negativt imidlertid deres estetiske utseende. En av dem er fuktighet. Under påvirkning av fuktighet blir kurv mer utsatt for støv.

Den andre, men mindre skadelige, faktoren er solen. Etter flere år med utsetting a for sollys, blir stolen mørkere og lakken kan sprekke. Velg derfor mer skyggelagte steder hvis det er mulig.

6. Rengjøring av kurvstoler og rottingstoler

Det er to typer kurvstoler: lakkert og ikke-lakkert. Første er veldig enkelt til å rengjøre. Det er nok å rengjøre dem en gang per uke med en fuktig klut. Kurvstoler som er ikke lakert er litt mer problematiske. Du kan ikke bruke mye vann tilsatt med vaskemiddel for å rengjøre dem. Som sa vi før, kurvstoler liker ikke fuktighet. Så der ikke gode idee til eksponere stoler til kontinuerlig regn.

Rengjøring bør begynne vi med å fjerne støv. Til denne er best å bruke en skrubbebørste. Deretter tilbereder vi en bordsalt eller natron. Blander vi 3 ts av den valgte ingrediensen med 1 liter vann. Nå kan vi begynne å skrubbe kurvstolen. Etter behandlingen tørker vi stolen med en tørketrommel eller legger den på et varmt og luftig sted.

7. Kurvstol og rottingstol – hva skal jeg velge?

Hvis du liker dekorative møbler, som bruker du ikke så ofte, vil kurvestoler være en perfekt løsningen. Hvis du bryr deg om høyeste kvalitet og unike møbler som vil overleve de tøffe værforholdene, så rottingstol er et mye bedre valg.

Comments are closed.