Industrielt interiør. Hvordan du skaper en industriell stil i huset.

Funksjonell minimalisme, raffinert eleganse, store mellomrom og en begrenset palett av farger – dette er egenskapene til rom som er arrangert i en industriell stil. Det ble opprettet i Amerika under lavkonjunkturen på 1950 -tallet på eiendomsmarkedet. Da oppstod et behov for å konvertere forlatte fabrikker til leiligheter hvor de lokale kunstnere rask har funnet potensielle. Dette på sin side skapte en helt ny retning innen interiørdesign. Industriell stil: det pleide å være en nødvendighet, i dag er det synonymt med luksus, frihet og kunst.

Hovedprinsippene for et industrielt interiør

Den industrielle stilen er en veldig fasjonabel trend nylig. Lyse overflater i rom, stor takhøyde, rå varer og enkel finish kombinert med modernitet gir en følelse av frihet og gir en unik atmosfære til interiøret. Vi presenterer noen regler som bør følges når du dekorerer et interiør i industriell stil.

Interiør i industriell stil

Plass i industriell stil

Den viktigste determinanten for den industrielle stilen er plass. Høye tak og mangel på skillevegger gir et bredt spekter av arrangementsmuligheter for tilkobling av ulike rom. Mangelen på klare, strengt avgrensede delinger lar deg kombinere en stue med kjøkken, soverom eller bad. På denne måten setter du ikke grensene for funksjonalitet (du kan ordne dem med en hylle eller trapp). Men hvis partisjoner nødvendigvis er, er det en god idé å la dem stå uten gips for å avsløre materialet de er laget av. På denne måten vil du understreke rommets industrielle karakter.

Industriell stil: farger og tilbehør

Ingenting gjenspeiler karakteren til industrielle interiører så mye som det riktige valget av farger og materialer. De dominerende fargene skal være hvite, grå og svarte. Slike farger passer godt med betongvegger eller rød murstein. Vi vil få en rå industriell stil takket være bruk av speil som optisk vil forstørre rommet. Gulvet fortjener også spesiell oppmerksomhet – velg et gulv i fargen på tre eller betong, så får du en spektakulær effekt.

For å bryte en følelse av rå, er det verdt å vurdere valg av tilbehør i ekspressive nyanser av rødt, turkis eller gult. Det kan være dekorative puter, et fancy bilde, en trådlampe eller en stilig kleshenger NARVIK WU1. Frilagte rør, elektriske kabler, takforsterkninger og stålskinner er også perfekte tillegg. Det skal også huskes at i industriell stil er det ikke plass til tradisjonelt vindustilbehør, for eksempel gardiner eller forhenger. Hvis du vil dekke vinduene, velger du vanlige persienner eller skodder.

NARVIK WU-1 kleshenger

Industrielle møbler

Møbler er også veldig viktige. Unike garderober, kommoder og hyller inspirert av stilen fra fabrikker og produksjonshaller er et veldig viktig element i arrangementet i industrielt interiør. Når vi velger industrimøbler, bør vi ta hensyn til hva de er laget av. Stål og tre danner en harmonisk duo. En eikeplate med stålunderlag i BELLINI -bordet vil garantert varme opp interiørets karakter.

Komfortabel plassbruk vil bli sikret av skinnsofaen VIOLET og lenestolen MATADOR, som vil være determinanter for en sone i leiligheten. Minimalistiske salongbord vil også fungere godt – helst i enkle, geometriske former, for eksempel GENUA salongbord. Sørg for at interiøret er harmonisk. Stilen skal være ensartet i hele leiligheten. Du kan enkelt finne industrimøbler som passer perfekt til soverommet eller stuen din.

VIOLET skinnsofa

Industriell belysning

Stilig belysning er et absolutt behov. Velvalgte lamper påvirker ikke bare utseendet på interiøret vårt, men gjør det også lysere og hjelper til med å få det beste ut av det. Den beste måten å få perfekt designet belysning i industriell stil er å bruke noen få designlamper. Du kan velge mellom mange typer industrielle lamper: hengende, stående, tak og spotter.

Det mest karakteristiske for denne stilen er lamper i svart, hvitt eller grått, vanligvis laget av metall, men oftere og oftere kan finnes lamper av betong eller glass. Spotlights på skinner eller MANUFACTURE -hengelampen med trådskjerm er essensen av industriell stil. Den moderne versjonen av den industrielle stilen bruker kobber- og rosagullfargede lamper. Lamper med dekorativ Edison -pære er også et godt valg – hengende på lange kabler eller i metallhus.

Bilder i industriell stil

Kunst er også en god måte å gi industrielle interiører et vennlig ansikt. Bilder i industriell stil er arrangementsideer som har vært populære de siste årene, ved bruk av svart-hvite fotografier eller grafikk. Selvfølgelig kan du også nærme deg til kunst emnet med større letthet og velge bilder som vil stå i kontrast til det industrielle interiøret, for eksempel ved å velge fargerike bilder i pop-art-stilen. Landskap vil også fungere godt: majestetiske fjell gjemt i tåken harmonerer perfekt med industrielle gråtoner.

Interiører i industriell stil

Det viktigste utstyret i stua er sofaen. Derfor er det viktig at den er stor, myk og behagelig. Et sofabord bør legges til en slik sofa. Et minimalistisk bord laget av naturlig tre eller råmetall vil passe perfekt til en koselig sofa. En kommode vil også være nyttig i arrangementet av stuen. Hvis du har bestemt deg for et salongbord i tre, velger du en kommode laget av samme tresort. En lampe med metall- eller trådskjerm vil også være en god idé.

En stue i industriell stil

Ovennevnte reglene gjelder også for soverommet. Fargene og teksturene vi velger i rommet skal matche resten av leiligheten og understreke den industrielle stilen i interiøret. For eksempel du kan bruke de samme metall- eller treelementene som i andre rom.

Et soverom i industriell stil

Når du velger møbler til badet, er det verdt å velge modeller med et minimalistisk utseende. Du kan velge videre skap laget av metall og lakkert bord. Belysning er også viktig. Lamper med kobberskjerm eller i fargen på røkt glass vil være passende. På begge sider av speilet kan det være lamper på lange kabler eller en stilig vegglampe plassert over speilet. Spotbelysning kan være et perfekt supplement.

Det avgjørende for den industrielle stilen er plass. Derfor er det viktig at frontene på kjøkkenmøbler er fri for fresing eller dekorasjoner. Velg møbler med en glatt, matt finish. På kjøkkenet, ofte kombinert med en spisestue, kan du også finne en kjøkkenøy med benkeplate i glass, tre eller betong. Det er en god idé å legge høye barkrakker til øya. Interiøret på kjøkkenet kan ikke klare seg uten lamper. Ideelle lamper bør være svart, kobber eller krom, og deres eksponerte ledninger vil være en perfekt dekorasjon.

Industriell kjøkken

Comments are closed.